Sweelincklaan - Tilburg

INTERESSE?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Met het invullen van onderstaande gegevens meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Zodra er nieuws is over dit project, melden wij dit op onze website en versturen een nieuwsbrief. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Type Koop- en huurappartementen en stadswoningen
Status In ontwikkeling

Het plan

In samenwerking met BPD Gebiedsontwikkeling en de gemeente Tilburg werkt Van der Weegen aan een eerste versie van een stedenbouwkundig concept voor het plangebied Sweelincklaan in Tilburg. Het plangebied grenst aan de noordzijde aan de Sweelincklaan en aan de oostzijde aan de Jac. van Vollenhovenstraat.

Uitgangspunt voor de invulling van deze locatie is een hoogstedelijk plan met koop- en huurappartementen en stadswoningen. Minimaal 20% van de woningen zijn sociale huurwoningen, minimaal 10% zijn middeldure huurwoningen en minimaal 20% van de koopwoningen hebben een koopprijs onder de NHG-grens. Tevens wordt onderzocht of een nieuwe basisschool kan worden ingepast in het plan.

Planning

Op basis van dit concept zal in de eerste helft van 2023 een omgevingsdialoog worden georganiseerd met de buurt. Nadat het plan is afgestemd met de buurt zal meer inzicht zijn in de mogelijke aantallen en beoogde typen woningen. Tevens kan dan een bestemmings- of omgevingsplan worden opgesteld voor deze locatie, eind 2023 zou dit plan in procedure kunnen worden gebracht door de gemeente Tilburg.

Gezien de benodigde doorlooptijd van de procedure van het bestemmings-/omgevingsplan zullen de te ontwikkelen koopwoningen op z'n vroegst in 2025 in verkoop kunnen worden gebracht.

Locatie

naar boven