Galjoenstraat - Tilburg

INTERESSE?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Met het invullen van onderstaande gegevens meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Zodra er nieuws is over dit project, melden wij dit op onze website en versturen een nieuwsbrief. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Aantal 30 koop- en 22 huurwoningen
Type koop 28 stadswoningen en 2 patiobungalows
Type huur 22 appartementen
Status In ontwikkeling

Een nieuwe wijk in de Piushaven

Midden in de Piushaven, in de Galjoenstraat, wordt een woonwijk ontwikkeld met 52 woningen. De voormalige bedrijfshallen gaan plaatsmaken voor 28 stadswoningen in twee- en drie- bouwlagen, 22 huurappartementen die verdeeld zijn over vier verdiepingen en 2 patiobungalows.

De woningen zijn ontworpen door Geert van den Oetelaar in samenwerking met Van Stegeren Architect. Met dit plan wordt een bijzondere en unieke woonwijk toegevoegd aan het gebied. Er zal ook een voetgangersdoorsteek komen vanaf de Galjoenstraat naar de Hoogvensestraat.

Planning

Voordat deze nieuwbouwwoningen daadwerkelijk in de verkoop gaan, worden er 'aan de achterkant' veel voorbereidingen getroffen. Helaas neemt de ruimtelijk procedure meer tijd in beslag dan oorspronkelijk verwacht.

Het bestemmingsplan heeft van eind 2023 tot begin februari 2024 ter visie gelegen, waarbij iedereen de gelegenheid heeft gehad om zienswijzen in te dienen op het nieuwe ontwerp van het bestemmingsplan. Momenteel wordt het bestemmingsplan definitief vastgesteld, en we hopen dan ook binnenkort een positief bericht te kunnen melden. 

Interesse?

Heb je interesse om in de Piushaven te wonen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen dit project? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief doormiddel van de groene interesseknop!

Projecten in de omgeving

Locatie

naar boven